Menu
Inspiroidu / Rahakasvatus / Rahatiedot & -taidot

Rikas isä, köyhä isä – rikas lapsi, köyhä lapsi?

Tämä artikkeli on julkaistu kokonaisuudessaan Rahamedia-alustalla, jonne sain mahdollisuuden kirjoittaa vieraskynäkirjoituksen. Valitsin aiheeksi meitä kaikkia koskettavan tärkeän aiheen. Voit lukea intron artikkeliin täältä Terhin rahablogista ja siirtyä sitten koko artikkeliin Rahamedian puolelle tämän jutun lopussa olevasta linkistä. Aihe on lähellä sydäntäni ja onkin yksi Terhin rahablogin perustamiseen liittyvistä kulmakivistä. Tulen mielelläni juttelemaan aiheesta esimerkiksi kouluihin tai nuorisotaloihin, sillä taloustaidot kuuluvat meille kaikille – etenkin nuorille.

***

Robert Kiyosakin menestyskirja ”Rikas isä köyhä isä” on monelle tuttu. Kirjassa Kiyosaki kertoo taloudelliseen menestykseen liittyviä oppeja, joita hän lapsuutensa ja nuoruutensa aikana sai oikealta isältään (”köyhä isä”) ja parhaan ystävänsä isältä (”rikas isä”). 

Kiyosakin oikea isä, ns. köyhä isä, oli korkeasti koulutettu tohtorismies, joka menestyi urallaan ja tienasi hyvin. Silti hän kamppaili koko elämänsä talousvaikeuksien kanssa ja jätti jälkeensä vain velkaa. Rikas isä puolestaan jätti koulunsa kesken, mutta hänestä tuli yksi Havaijin rikkaimmista miehistä, joka jätti kymmenien miljoonien dollarien perinnön. Huom. tuli. Nimittäin, kun Kiyosaki oli lapsi, molemmat isät olivat samalla viivalla. 

Miten voi olla mahdollista, että korkeastikoulutetusta, hyvin tienaavasta isästä tulikin köyhä isä, kun taas koulunsa kesken jättäneestä isästä tuli rikas isä? Karu ja räikeä vastakkainasettelu, vai mitä? Kirjan punainen lanka liittyy siihen miten rahan käsittää. Kerron nämä opetukset myöhemmin tässä artikkelissa.

Ehkä arvasittekin, että tämä kirjoitus koskettaa rahakasvatusta. Kiyosakin kirja on omistettu ”kaikille vanhemmille, lasten tärkeimmille opettajille, kaikkialla”. Olkoot tämä postaus omistettu samalle ryhmälle, kaikille vanhemmille, lasten tärkeimmille opettajille.

jatkuu…

No Comments

    Leave a Reply