Menu

Terhi

Miten Terhin rahablogi syntyi?

Terhin rahablogi näki päivänvalon vuonna 2020.

Olin pitkään haaveillut omista nettisivuista, joilla saan kirjoittaa ja julkaista minulle merkityksellisistä asioista, mutta en ollut keksinyt aihetta. Joskus kaikista itsestäänselvimmät asiat ovat vaikeimmin nähtävissä. Näin oli myös tämän projektin osalta.

Lopulta sain inspiraation pikkusiskoltani, joka kysyi eräänä päivänä minulta: “Mikä on osake?”. Minulle valkeni, että nämä tiedot eivät ole kaikille itsestäänselviä. Perustin Terhin rahablogin tavoitteena auttaa pikkusiskoni ikäisiä parikymppisiä nuoria aikuisia arjen rahatietojen ja -taitojen oppimisessa. Tämä tulokulma korostuu etenkin ensimmäisissä blogipostauksissani, joissa kirjoitan mm. budjetoinnista ja asumisen kustannuksista.

Matkan varrella olen kuitenkin huomannut, että suurin osa seuraajistani on 25-45 -vuotiaita naisia, jotka ovat erityisen kiinnostuneita sijoittamisesta. Tämähän sopii minulle, sillä kuulun itsekin tuohon ryhmään! 🤍 Tutkittuani asiaa hoksasin, että naiset ovat usein altavastaajia raha-asioiden hoitamisessa ja vaurastuvat hitaammin kuin miehet. Ymmärsin, että naisten kannustaminen raha-asioiden haltuun ottamisessa on erityisen tärkeää.

En kuitenkaan halua unohtaa rahakasvatusaspektia, sillä tämä on todella tärkeä aihe, jota tulisi kaikin tavoin edistää.

Kuka olen ja miksi kirjoitan rahasta?

Raha on mielestäni aina ollut mielenkiintoinen aihe. Budjetointi, sijoittaminen, bisnesmaailma, kansantalous – you name it! Mitä enemmän aiheesta opin, sen mielenkiintoisemmaksi se tulee.

Joskus unelma-ammattini oli pörssimeklari, mutta aika pian tajusin, että tämä ammatti ei ole minua varten. Päädyin kuitenkin kaupalliselle tielle ja koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri Helsingin kauppakorkeakoulusta, josta valmistuin vuonna 2012. Kauppiksessa opiskelin laskentatoimea, rahoitusta ja tietojärjestelmätieteitä. Tutkin tulospalkkausjärjestelmiä ja kassavirtaennustamista, joista tein kandin ja maisterin tutkielmat.

Työelämässä olen vetänyt projekteja mm. taloushallintoon ja pankkipalveluihin liittyen ja työskennellyt finanssialalla pankki- ja vakuutushommissa, jossa sain ensikosketuksen sijoittamiseen. Ensimmäiset sijoitukseni tein vuonna 2011.

Unelmista ja tavoitteista

Hyppäsin oravanpyörästä syksyllä 2019. Kutsun tätä aikaa uralomaksi (oikeastaan rakas serkkuni keksi tämän termin). Breikki työelämästä oli yksi unelmistani, jonka toteuttamiseen raha liittyi ja liittyy vahvasti. Uraloma on investointi tulevaan ja sen aikana minulle on kirkastunut intohimoni.

Tulevaisuudessa toivon pääseväni tekemään yhä enemmän finanssialaan liittyviä asioita, sillä onhan tämä iso osa taustaani, persoonaani, vahvuuksiani ja mielenkiinnon kohteitani. Huomaan myös olevani kiinnostunut työelämään liittyvistä ilmiöistä. Etenkin meneillään oleva työelämän murros on mielenkiintoinen aihe, johon liittyy mm. tällaiset irtiotot, jonka itsekin olen tehnyt.

Toivottavasti saat täältä inspiraatiota raha-asioihin liittyen ja ennen kaikkea opit uusia tietoja ja taitoja! Yhteystietoni löydät täältä💌

-Terhi