Menu

Terhi

Kuka olen ja miksi kirjoitan rahasta?

Raha on mielestäni aina ollut mielenkiintoinen aihe. Budjetointi, sijoittaminen, bisnesmaailma, kansantalous – you name it! Mitä enemmän aiheesta opin, sen mielenkiintoisemmaksi se tulee.

Joskus unelma-ammattini oli pörssimeklari, mutta aika pian tajusin, että kyseinen ammatti ei ole minua varten. Päädyin kuitenkin kaupalliselle tielle ja koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri Helsingin kauppakorkeakoulusta, josta valmistuin vuonna 2012. Kauppiksessa opiskelin laskentatoimea, rahoitusta ja tietojärjestelmätieteitä. Tutkin myös tulospalkkausjärjestelmiä ja kassavirtaennustamista, joista tein kandin ja maisterin tutkielmat. Työelämässä olen vetänyt projekteja mm. taloushallintoon ja pankkipalveluihin liittyen ja työskennellyt finanssialalla pankki- ja vakuutushommissa, jossa sain ensikosketuksen sijoittamiseen. Ensimmäiset sijoitukseni tein vuonna 2011.

Raha, talous ja finanssiasiat ovat siis liittyneet läheisesti moneenkin asiaan urani ja opiskelujeni aikana.

Terhin rahablogista

Terhin rahablogi näki päivänvalon vuonna 2020, kun olin kahden vuoden sapattivapaalla työelämästä. Breikki työelämästä oli yksi unelmistani, jonka toteuttamiseen raha liittyi vahvasti. Minulle “uraloma” oli ennen kaikkea investointi tulevaan ja sen aikana minulle kirkastui intohimoni.

Olin pitkään haaveillut omista nettisivuista, joilla saan kirjoittaa ja julkaista minulle merkityksellisistä asioista, mutta en ollut keksinyt aihetta. Joskus kaikista itsestäänselvimmät asiat ovat vaikeimmin nähtävissä. Näin oli myös tämän projektin osalta.

Lopulta sain idean pikkusiskoltani, joka kysyi eräänä päivänä minulta: “Mikä on osake?”. Minulle valkeni, että nämä tiedot eivät ole kaikille itsestäänselviä. Perustin Terhin rahablogin tavoitteena auttaa pikkusiskoni ikäisiä parikymppisiä nuoria aikuisia arjen rahatietojen ja -taitojen oppimisessa. Tämä tulokulma korostuu etenkin ensimmäisissä blogipostauksissani, joissa kirjoitan mm. budjetoinnista ja asumisen kustannuksista.

Matkan varrella huomasin, että suurin osa seuraajistani on 25-45 -vuotiaita naisia, jotka ovat erityisen kiinnostuneita sijoittamisesta. Tämähän sopii minulle, sillä kuulun itsekin tuohon ryhmään! Tutkittuani asiaa hoksasin, että naiset ovat usein altavastaajia raha-asioiden hoitamisessa ja vaurastuvat hitaammin kuin miehet. Ymmärsin, että naisten kannustaminen raha-asioiden haltuun ottamisessa on erityisen tärkeää.

Toivottavasti saat täältä inspiraatiota raha-asioihin liittyen!

-Terhi

Ps. Yhteystietoni löydät täältä.